2008 tavaszi- nyári sminktrendek

[Total:    Average: /5]

Értékesít? Uralkodjon érzésein!

Tevékenységünk sikerének elengedhetetlen feltétele, hogy minden körülmények között ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani ügyfelünkkel való kapcsolatunkat. Vendégünk, üzleti partnerünk ellenvetései és kifogásai vagy elmarasztaló megjegyzései azonban kimozdíthatnak bennünket nyugalmi állapotunkból. Hogyan lehetünk mégis úrrá érzéseinken mindennapi munkánk során a parfümériában vagy a kozmetikai szalonban?

Elgondolkodtunk-e már azon komolyan, hogy ha kozmetikusként vagy tanácsadóként megfelelőképpen kordában tudjuk tartani érzéseinket, az eredményesebbé és hatékonyabbá teheti munkánkat? Jól figyeljük meg, hol érkezik el számunkra az a pillanat, amikor nemet mondunk ügyfelünknek, mert ezen a ponton ajánlatos megkezdenünk saját személyiségünk fejlesztését. Érzelmi aktivitásunkat az agy emocionális funkciókat ellátó területe szabályozza, amelynek az érzelmi emlékezetünkért is felelős, meghatározó része a limbikus rendszerhez tartozik. Az agy érzelmi működése tökéletesen irracionális és impulzív, reakciói spontán keletkeznek. Amint megzavarja, fenyegeti, felkavarja vagy irritálja valami, azonnal reagál, mindenfajta elemzést és mérlegelést mellőzve, anélkül, hogy a legkisebb mértékben is tekintetbe venné az adott helyzet sajátos körülményeit vagy jellegzetességeit. Minthogy az érzelmi reakciók többnyire igen intenzívek, az agy racionális funkciókért felelős része időnként alul marad vele szemben, és kikerülhetetlenül a hatása alá kerül: így ítéleteink, érzékelésünk is érzelmeink befolyása alá kerülhetnek.

About Bogdán Dorka 503 Articles
Kevesen ismerik az igazi Bogdán Dorka-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*