Hírek

A bőr, a lélek tükre

Segítsen a vörös foltokkal küzdő vendégén

Maradandó vörös foltok, értágulatok, gyulladt kiütések az arcon… ez nem valamiféle sorscsapás, amivel szemben tehetetlenek vagyunk! A rosacea az arcbőr krónikus gyulladásos megbetegedése, amely az érintettek számára különösképpen zavaró mindennapi életük szempontjából, és esetenként akár igen súlyos lelki sérüléseket is okozhat. Ha azonban a betegséget megfelelő időben diagnosztizálják, és a kezelést már korai stádiumában megkezdik, a tünetek súlyosbodása jól kézben tartható, és ettől a beteg is „jobban érzi magát a bőrében”. A kozmetikusok nagyon is közelről érintettek ebben a témában, hiszen számos alkalmuk adódik arra, hogy a betegségtől szenvedő vendégeikkel segítő szándékkel elbeszélgessenek…

Érrendszeri eredetű betegség

A rozácea érrendszeri eredetű, gyulladásos megbetegedés, amely az arc ereinek keringési zavarai miatt alakul ki. A betegség előfordulásában egyfajta genetikai összefüggés is szerepet játszik, noha „…a rozácea nem öröklődő betegség” – magyarázza Jean-Luc Schmutz professzor, a Nancy-i dermatológiai szolgálat vezető főorvosa, majd hozzáteszi –: „Ugyanakkor mivel kialakulása gyakoribb az északi típusú, világos bőrű férfi ak és nők esetében, ezért előfordulhat, hogy a rozáceás ember betegségre hajlamos, fehér bőrét öröklik az utódai is. Bár meg kell hogy mondjuk: viszonylag ritka esetnek számít, ha egy családon belül egyszerre több családtagot is rozáceával kell kezelni.”

Bogdán Dorka

Kevesen ismerik az igazi Bogdán Dorka-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük