hajtóműves villanymotor, motor részlet

A modernizálás mögött álló motorikus erő

Szüleink korosztálya számára még elképzelhetetlen volt az a sebesség, melyet már nem csak az autópályákon, hanem az élet minden területén meg tudunk élni. Ez alatt pedig azt is értem, hogy számos olyan területe van az életünknek, mely az utóbbi egy évszázad során automatizált lett a gépeknek köszönhetően, tehát mondjuk a gyártási folyamatok felgyorsultak ennek köszönhetően. A kényelem, a gyorsaság és úgy általában a gépiesítés mögött olyan eszközök állnak, mint amilyen a hajtóműves villanymotor.
Ennek oka az, hogy szinte minden gépi mozgatáshoz szükséges feladatot már villanymotorok látnak el napjainkban, így a gyártásban, emelésben, közlekedésben, a szórakoztatóiparban, az élelmiszeriparban és még számos helyen felbukkannak a hajtóműves villanymotorok különböző formában.

Ezeknek a motoroknak a legalapvetőbb verziója még otthoni körülmények között is elkészíthető, egy sima villanymotor elemből, dróttekercsből áll. Egy komolyabb gép ugyanezen az elven készül, csak modernebb eszközökkel. A hajtóműves villanymotor egy hajtóműből és egy motorból álló homogén, kompakt egység, melyet még az 1920-as években egy úgynevezett előtétmotor kifejlesztése révén kezdtek el forgalomba hozni.

A hajtóműves villanymotor alkalmazási, felhasználási lehetőségei rendkívül sokrétűek. Az autóiparban, vagy az italgyártásban elképzelhetetlen lenne az élet ezek nélkül a motorok nélkül. Nem meglepő módon még a repülőtereken is elhanyagolhatatlan a villanymotor bevetése, itt a hajtóműves villanymotorok ezeken a platformokon, mint mozgatógépek jelennek meg, a csomagok emelésében és szállításában játszanak nélkülözhetetlen szerepet.