család

Családi kikapcsolódás

Egy család életében különösen fontos hangsúlyt fektetni a közös programokra, nyaralásokra, kikapcsolódásokra. Egyszóval az élményszerzésre.

A gyerekek felnőve ezekre fognak nosztalgikusan visszaemlékezni, ezért ezek az élmények elkísérik őket egy életen át. Ebből fognak táplálkozni. Sokkal nagyobb tehát ezeknek a közös programoknak a jelentősége, mint elsőre gondolnánk. Ezek életreszóló befektetések a családi kapcsolatokba, és a gyerekek lelki fejlődésébe. Mert a lelki fejlődést meghatározzák a megélt események, tapasztalatok. A gyerekkor nem állhat csak abból, hogy apa dolgozik, anya mos-főz-takarít, és ez a család.

Ez persze a hétköznapokban teljesen megszokott, fontos látniuk a szerepeket, és hogy hogyan működik egy család. Ezen felül azonban a programok is lényegesek, hogy egy család élete nemcsak a kötelesség végzésből áll, hanem az örömszerzésből. Hogy családban élni öröm, és nem kötelesség. Ezt pedig az élményekkel tudjuk közvetíteni a gyerekek számára, hogy számukra a család egy örömteli hely legyen, egy feltöltődő forrás, és nem a szomorúság helye.