Mértéken felüli tökéletesség Monacóban

[Total:    Average: /5]

Mértéken felüli tökéletesség Monacóban

Monaco szívében a métropole Hotel megérdemli a legdicsérőbb jelzőket: fényűző, elegáns, rendkívül barátságos hangulatú – főként azóta, hogy jacques garcia teljes egészében újradíszítette. Amiként a genfi La réserve szállodát újjáalkotta, jacques garcia itt is bámulatba ejtő minden pillanatában. A spa is, a métropole EspA is csodálatra méltó.

A Métropole Palace 2003 szeptemberében bezárta kapuit, s mindenre kiterjedő felújítás után megszületett a Métropole Monte Carlo. (Az eredeti szállodát 1889-ben, a Fénykor, a Belle Époque stílusában építették.) Ma korszerű és előkelő hotel, amely egyesíti magában a régi idõk dicsõségét és a mediterrán frissességet. (Múltja igazán tiszteletreméltó: ez a szálloda volt a nagy utazók békés kikötője és a nemzetközi elit tagjainak találkozóhelye monacói tartózkodásuk idején.) „Garcia kézjegyét” viseli magán. A dekoráció szinte idõtlen, mértéktartó és biztos ízlésű, a műtárgyak örökkévaló értékeivel, a legjobb minőségű anyagokból készült bútorokkal: tagadhatatlanul a legválasztékosabb és legkifinomultabb. Jacques Garcia, az „atmoszférák mágusa” újjávarázsolta ezt az álomvilágot, a Métropole Monte Carlót. Akárha valóságos alkímiában vegyült volna össze az évszázados múlt és a legaktuálisabb jelen. Szép mediterrán palotát láthatunk. Itt az igazi anyagok kapnak megbecsülést: a szürke gránit, a márvány… Szőnyegek, szövetek, fotelek, súlyos függönyök… mind-mind a Dél vonzása szerint összeválogatva. És itt van aztán ez az ámbraillat mindenütt, megbabonázóan. Hasonlóképpen különleges, a hotel bejárata is. Ciprusokkal szegélyezett római úton érkezünk meg: felséges. Az antik mediterránumra való utalás nyilvánvaló. E kivételes környezetből semmi más nem hiányzott, csak egy spa…

About Bogdán Dorka 503 Articles
Kevesen ismerik az igazi Bogdán Dorka-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára. Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*