Műfű luxus otthonban

Műfű karbantartása a hidegebb hónapokban?

A hidegebb hónapokban is lehet a kertépítéssel foglalkozni, sőt kellene is. Ősszel kell felkészíteni a talajt és a növényeket a még hidegebb hónapokra. A kert és az udvar téliesítése ilyenkor esedékes, valamint a nem évelő növények behordása védett helyre. Ugyanakkor a műfű nagy előnye, hogy gondozásmentes, időtakarékos.

Ráadásul a műfűnek a hideg hónapokban sem lesz baja, a hó és a fagy alatt sem, és nem is igényel különösebb karbantartást ilyenkor, ahogy nyáron sem. Ősszel a lehullott falevelek letakarítása a feladatunk, lombseprű és lombfújó segítségével.  A lombfújónak hála még gyorsabban végezhetjük el ezt a munkát.

A hagyományos pázsittal szemben a műfű egyik előnye, hogy ősszel nem kell gyepszellőztetni. Emellett a valódi fű esetében figyelni kell arra ősszel, hogy elzárjuk az öntözőrendszert, leengedjük a köröket, majd a tavasz beköszöntével elölről kell kezdeni a drága öntözőrendszer ellenőrzését és elindítását. Valamint, amikor megjön a jó idő, ismét műtrágyára kell költeni, plusz, ha kifoltosodik a fű, akkor fűmagot is kell vásárolni. De a műfűnél semmi ilyen plusz költséggel nem kell számolni, elég a lombseprűzés. Nem kell félni attól sem, hogy télen megfagy a műfű, valamint a hó súlya sem tesz kárt benne.

A műfűről érdemes tudni, hogy fagyálló, ezért aggodalomra semmi ok. Így még a hó lelapátolása sem feladat télen, nem kell félteni a hótól sem, kivéve persze, ha közlekedő útvonalról van szó. A mufuplacc.hu oldalán minőségi pázsit vásárlására van lehetőség, ráadásul most egy nyári akció keretében még érdemesebb körülnézni az oldalon.