hinta gyerekkel

Vajon miért szeretünk annyira hintázni?

Még felnőttkorban is megmarad az emberben az, hogy örömmel veti bele magát egy hintába, hogy aztán a szél belecsapjon a hajába, repüljön a levegőben, vagy csak halkan ringatózzon az esti szellőben. Ezért veszünk hintaágyat a kertbe és hintaszéket a TV elé. De vajon a hintázás nyújtotta örömérzetet mikor éljük át először?

Tudósok kimutatták, hogy már az anyukánk méhében is átéljük a ringatózás élményét és egész babakorunkban része ez a mozgásforma a dajkálásnak. Később gyerekként továbbra is élvezzük ezt, fekvő és ülő hintákat kapunk a szüleinktől. A nagyobbacska gyermekkorban szintén szeretik a gyerekek a koruknak megfelelő hinta típusokat.

Egészen kicsi gyerekek számára is található hinta a jatszoterland.hu webáruházban, ahol az óvodás- és az iskoláskorúak számára is találhatóak egyre nagyobbaknak való játék. A siklópályára illő kör alakú hinta és a fészekhinta egyaránt fellelhető a kínálatukban.

A  hintázás a nyugalom megteremtését is célozza, de épp ellenkezőjére is alkalmas, a sebesség révén izgalmat élünk át, felpörög az agyunk, azzal, hogy a testünkkel hajthatjuk megélhetjük a szabadságot és az irányítás nyújtotta örömöt. Mellette a gyerekeknek oda kell figyelni a stabilitás és az egyensúly megőrzésére. Ezeknek összhatása fejleszti a tartást, az erőnlétet és mellette hol izgalommal, hol pedig nyugalommal tölti el őket, kitisztítja a fejet és vidámságot eredményez. Ezek a pozitív életérzések megmaradnak a felnőttkorra is, ezért is szeretünk még idősebb korban is felpattanni a hintára.